No Picture

Debugging SharePoint 2010

January 14, 2014 Matt Thornton 0

I’m posting this here as, despite using this all the time, I still find myself looking it up. There are a couple of things you can do, in your Dev environment, to assist with debugging SharePoint and your custom solutions. CustomErrors and SafeMode This should only be used in a […]

No Picture

SharePoint 2010 workflow stuck on starting

October 30, 2013 Matt Thornton 3

Using SharePoint Workflow (in fact, Nintex, but it applies to “standard” SharePoint workflow, after all, Nintex is just standard workflow with a few bells and whistles) on a document library and a workflow that is set to auto-start on document creation. The symptoms were: if you add a document to […]

No Picture

Exception occured while connecting to WCF endpoint: An unsecured or incorrectly secured fault was received from the other party

June 18, 2013 Matt Thornton 0

When SharePoint goes bad: spurious error messages in the ULS logs that will lead you down a blind path. ULS logs were full of User Profile related errors, all saying moreorless this: Exception occured while connecting to WCF endpoint: System.ServiceModel.Security.MessageSecurityException: An unsecured or incorrectly secured fault was received from the […]

No Picture

SP2010 and Managed Metadata and &

April 16, 2013 Matt Thornton 0

I’ve been doing some work with dynamically populating a Managed Metadata term store using the API and data stored in a list. The code was quite simple – check to see if a term existed, and if not, add it. The first pass of this routine would work fine, but […]

No Picture

Current user is not a farm administrator – redux

February 5, 2013 Matt Thornton 0

A while ago, I posted about an issue with deploying a custom SharePoint retention policy where activating a feature was failing due to a permissions issue. I fell over this issue again recently, but despite following all the advice in that post, I still couldn’t get things to activate and […]